27/6/07

QUE HEM FET DEL PIJAMA?


Si poguéssim des de l’aigüera ser en Micahel J Fox i pujar al cotxe que viatja pel temps ens transportaria als anys 60’s per tastar el millor pijama.

Que s’ha fet del Pijama? Qui s’ha carregat aquest generós postres que forma part d’una època ja passada. Per que no ha evolucionat el pijama?
Recordem que el pijama es un plat format per un flam xinès, una rodanxa de pinya en almívar, la meitat d’un préssec en almívar (com si fos un ou), un tall de pastís o gelat, al ser possible de “corte”.

D’on ve el nom de pijama?

Després d’hores i més hores investigant el més gran misteri de la humanitat (després del rotllo dels ovnis) és l’origen del nom Pijama per aquest postres. Una teoria és que el pijama va ser popularitzat en els anys 60’s, justament l’any 1961 va ser estrenada la divertida comèdia interpretada per Doris Day i Rock Hudson, “un pijama para dos”

Una altre teoria es que el pijama no era postres econòmic. El pijama simbolitzava el luxe i el malbaratament. Igual que posar-te un pijama en aquells anys també podria ser un luxe i un malbaratament. O no? Jo que sé!!!

Quina es la vostra teoria del pijama? Envio els comentaris o articles al http://es.f272.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=aigueraradio@gmail.com.

Propostes aigüera

1-Proposem recuperar el Pijama en els restaurants de l’Escala.
2-Crear la setmana gastronòmica del pijama
3- Tornar a inventar el pijama, amb nous models.
4- Concurs de pijama per Nadal.

És la pregunta d’aquesta setmana a l’aigüera. Ens han truca’t diverses persones explicant com el fan. La Mercè d’Albons encara el fa de tant en tant i la Maria de Vilatenim el fa amb la pinya i el préssec però afegeix pera amb almívar. I vosaltres que?

SMS PER L'ESTANIS "SOM UNA VILA, NO UNA CIUTAT"


Quantes vegades haurem d’insistir des de l’aigüera perquè quedi clar que no som una ciutat, som una vila. L’alcalde de l’Escala, el socialista Estanis Puig, un cop investit com alcalde, es va dirigir al públic assistent amb les següents paraules lamentablement no serè breu. Tinc preparat un discurs que jo crec que ha de marcar una mica els principis, nosaltres ens mourem des de avui mateix.
Conseller, benvingut, gràcies per la seva assistència, li agraeixo molt que avui sigui aquí. Rafel...senador. Josep Maria...senyores i senyors, CIUTADANS I CIUTADANES
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Noooooo!!!!

Ja hi som!!! Una vegada més ens tracten de ciutadans sense viure en una ciutat. No, no i no. Som un poble, som vilatans, escalencs, habitants d’una vila, tal com diu a la façana de l’ajuntament “Casa de la vila” vilatans d’aquest món. Si volguéssim viure en una ciutat aniríem a viure a Atlantic City, Yakarta, Brasilia, Ankara, Casablanca o qualsevol ciutat que ens sedueixi el google earth. Però no és el cas!!! Vivim a l’Escala per que no som de ciutat.

Vaca tremolosa només començar

Només li ha faltat un dia per ser mereixedor de la vaca tremolosa. Tranquil Estanis, som bona gent i creiem que la podem retirar per allò dels 100 dies de confiança que et mereixes. No som tant malvats, ens consta que el passat dilluns vas fer un esforç en el teu programa a Ràdio l’Escala i vas corregir-te. Del que no estem segurs és si ho vas fer per evitar dir CIUtadans o per que realment has entens que no som una ciutat mmmmmm???

Et proposem algunes idees:

1-Fer arribar una circular als departaments públics municipals perquè tots els funcionaris utilitzin la paraula vila.
2-Canviar el missatge del contestador automàtic de l’Ajuntament per “Heu truca’t a l’Ajuntament de la vila de l’Escala”
3-El corrector dels ordinadors de l’Ajuntament haurien de marcar en vermell "ciutadà."
4-Canviar les sigles de l’oficina d’atenció al ciutadà (OAC) per l’oficina d’atenció al vilatà (OAV)

Confiem amb les noves idees, una pot ser canviar la ciutat per un poble. Que et sembla?