27/6/07

QUE HEM FET DEL PIJAMA?


Si poguéssim des de l’aigüera ser en Micahel J Fox i pujar al cotxe que viatja pel temps ens transportaria als anys 60’s per tastar el millor pijama.

Que s’ha fet del Pijama? Qui s’ha carregat aquest generós postres que forma part d’una època ja passada. Per que no ha evolucionat el pijama?
Recordem que el pijama es un plat format per un flam xinès, una rodanxa de pinya en almívar, la meitat d’un préssec en almívar (com si fos un ou), un tall de pastís o gelat, al ser possible de “corte”.

D’on ve el nom de pijama?

Després d’hores i més hores investigant el més gran misteri de la humanitat (després del rotllo dels ovnis) és l’origen del nom Pijama per aquest postres. Una teoria és que el pijama va ser popularitzat en els anys 60’s, justament l’any 1961 va ser estrenada la divertida comèdia interpretada per Doris Day i Rock Hudson, “un pijama para dos”

Una altre teoria es que el pijama no era postres econòmic. El pijama simbolitzava el luxe i el malbaratament. Igual que posar-te un pijama en aquells anys també podria ser un luxe i un malbaratament. O no? Jo que sé!!!

Quina es la vostra teoria del pijama? Envio els comentaris o articles al http://es.f272.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=aigueraradio@gmail.com.

Propostes aigüera

1-Proposem recuperar el Pijama en els restaurants de l’Escala.
2-Crear la setmana gastronòmica del pijama
3- Tornar a inventar el pijama, amb nous models.
4- Concurs de pijama per Nadal.

És la pregunta d’aquesta setmana a l’aigüera. Ens han truca’t diverses persones explicant com el fan. La Mercè d’Albons encara el fa de tant en tant i la Maria de Vilatenim el fa amb la pinya i el préssec però afegeix pera amb almívar. I vosaltres que?

1 comentario:

Anónimo dijo...

Qui s'ha carregat el pijama és el mateix que ha fet desaparèixer els entrepans de veritat als bars i que els han convertit en trossos de "baguette" (mai cap invent francès ha sigut bo) amb tomàquet holandès d'hivernacle i oli de girasol -això sí, al doble del preu que et cobraven abans en pessetes-:

EL RAMAT DE DONES ANORÈXIQUES MALMENJADES CARREGADES DE PUNYETES!!!