9/7/07

QUIN ÉS EL MACHU PICHU DE L'ESCALA?



Nosaltres també tenim 7 meravelles?

Si, d’acord, el Machu Pichu es una passada, quin lloc més místic. El Crist de Rio de Janeiro no balla samba però es una meravella de braços oberts, la piràmide Mexicana de Che Chen Itzà no està malament però les piràmides de Gizeh, la més antiga i únic, són un testimoni de la perfecció en l'art, per tant ens agrada més les d’Egipte que han deixa’t de ser meravelloses. Una altre meravella es la caseta que li va construir en Shah Jahan a la seva dona: el Taj Mahal. És la joia més perfecte dels musulmans. Em sabut que Petra (Jordania) és una altre, i no sorprèn pel mèrit dels nabataeans al proporcionar a la ciutat grans construccions de túnels i cambres d'aigua en ple desert. No oblidem el Colosseu romà. El seu disseny encara es conserva tot i que si fos pel cinema... hagués estat destruït 6700 vegades.
I la gran meravella de muralla xinesa; és la construcció més gran creada per l’home (6700 km) i la única que podem veure des de l’espai.



Des de dilluns que convidem els aigüeros i aigüeres a participar amb nosaltres per trobar les 7 meravelles escalenques. Em rebut moltes trucades per proposar els llocs mér meravellosos:

1-La Foradada
2-La roca del cargol
3-Les ruines d’Empúries
4-Punta Montgó
5-El cementiri vell
6-El Port d'en Perris
7-????



Les trucades del programa del dilluns també han servit per conèixer les preferències de la nostra audiència respecte les meravelles anteriors i guanya clarament el Machu Pichu. La ciutat als núvols de la muntanya de l'emperador inca Pachacutec és la meravella preferida per les trucades del dilluns. També hem sabut que a l’Àngel li agradaria fer una marató a la muralla xinesa...si si si des de l’aigüera t’animem a que passegis el nom de l’Escala per murallada xina.